Kako misli jure jednog malog Jure – stand-up komedija u stihovima za djecu

„Kako misli jure jednog malog Jure“ – stand-up komedija/predstava za djecu od 5 do 9 godina (više-manje) u izvođenju umjetnice Nikoline Manojlović Vračar u srijedu, 5. lipnja 2024. god. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Metković (na 2. katu)

 

Draga djeco,

Pozivamo vas na stand-up komediju u stihovima Kako misli jure jednog malog Jure likovne umjetnice, scenaristice i književnice Nikoline Manojlović Vračar koja je nastala prema autoričinoj istoimenoj zbirci pjesama.

Kroz ovu komedija u stihovima koja je veseli spoj književnog susreta i predstave djeca će uživati u poeziji na njima blizak i prihvatljiv način.

Zbirka je pisana iz perspektive petogodišnjeg Jure s kojim će se autorica u predstavi  u potpunosti poistovjetiti te sve prisutne nasmijati duhovitim interpretacijama zgoda iz Jurine obitelji koje su i opisane zbirci. Ona se kotura na triciklu, pjeva, svira, pronalazi prijatelje u publici, poziva ih na igru. Vidjet ćemo i čuti zašto Jure baš svaku večer mora u krevet, zašto su on i sestra kao nebo i zemlja…uglavnom, upoznat ćete jednu veselu, zaigranu i punu međusobne ljubavi obitelj. I kako je svaka obitelj, pored brojnih sličnosti sa drugima, ipak jedinstvena i samo naša.

 

 

Program je optimalan za djecu od 5 do 9 godina, ali mogu doći i stariji i mlađi kao i njihovi roditelji. Svi ste dobrodošli!

 

Nikolina Manojlović Vračar rođena je u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo u klasi prof, A. Rašića na nastavničkom odjelu ALU. Članica je HDLU-a i HZSU-a i HDKDM. Status samostalne multimedijalne umjetnice stekla je izlažući samostalno i sudjelujući na skupnim izložbama, baveći se land-artom, urbanim intervencijama. Autorica je mnogih zidnih mozaika i murala, izvedenih na javnim i privatnim površinama. Možemo je sresti na mnogim književnim susretima i radionicama za djecu širom Hrvatske.

Od 2006. piše scenarije i vodi emisiju Ninin kutak, u sklopu programa za djecu i mlade pri HRT-u. Ilustrirana zbirka pjesama „Što sve“, uvrštena je u najljepše knjige tiskane u Republici Hrvatskoj u 2018. i dobitnica je pohvale Grigor Vitez.

Veselimo se!